Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nisutootmine kosub taas (2008-12-02 04:09:32)

 

Maailma nisutagavarad on juba mõnda aega üsna piiratud olnud ning eelmise aasta tootmise vähenemisega süvenes kriisiolukord veelgi. Käesoleva aasta andmeid vaadates tundub siiski, et olukord on paranemas.

 

Näiteks Venemaa põllumajandusministeerium teatas, et nii saagid kui eksport on sel aastal oluliselt kõrgemad kui eelmisel. Samuti on Ukrainas nisusaak esialgse info põhjal ligikaudu 70% suurem kui aasta tagasi. Euroopas prognoositakse 25% võrra suuremat nisusaaki (võrreldes 2007. aastaga). Maailma kaubanduse ülevaateid koostava asutuse World Trade Outlook esimees Gerry Bange hindab käesoleval aastal nisuvarude kasvuks ligikaudu 70 miljonit tonni. See on väga järsk (11% aastas) tootmise tõus.

 

USA nisu tootlikkuse näitajad on samuti kasvanud (21%). Olukorra varjuküljena nähakse tootmise taastumise halba ajastust, kus kogu maailmas majanduslik madalseis. See on omakorda tinginud kaupade hindade languse. Toiduainete tarbija seisukohast vaadates on olukord positiivne, ent põllumehe jaoks pole praegune olukord just kiita.

 

Allikas: Põllumehe E-uudised/http://theland.farmonline.com.au

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.