Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Novembri viimane nädal: sügav kummardus ilmataadile (2008-12-01 11:17:44)

 

Ter­ve nä­da­la va­lit­ses meie rii­ki ta­va­tult võimas va­lit­sus - il­ma­taat ajas as­ju nii, na­gu ise tah­tis. Ja hoo­li­ma­ta sel­lest, et kip­pu­si­me iga­le poo­le hil­jaks jää­ma, tõi see ilm mei­le nae­ru näo­le.

Vah­va oli ju! Ise­gi te­le­re­por­te­rid kip­pu­sid ek­raa­nil il­ma kom­men­tee­ri­des mõnu­ga han­ge vis­ku­ma. Han­ged olid kõrge­mad kui amet­lik lu­mi­kat­te pak­sus, kuid re­kord tu­li sel­les­ki val­las – Kuu­si­kult 56 sen­ti­meet­ri­ga. Lu­me­re­kor­deid tu­li pä­ris mit­mel pool: Nar­vas, Hiiu­maal, Tar­tus, Vil­jan­dis ja Val­gas, kõik­jal va­jus pil­ve­dest mürts­ti al­la li­gi­kau­du 30 cm pak­su­ne lu­me­kiht. Meie küla il­ma­jaa­ma – Tii­ri­ko­ja – and­meil oli lu­me­kiht 27 cm.

Pean ütle­ma, et seal la­ge­dal jär­ve­tuu­le­ga plat­sil oli see kind­las­ti ma­da­lam kui mu­jal met­sa va­hel, kus täis­kas­va­nul­gi oli lä­bi lu­me­val­li ras­ke su­ma­da. Au­tosõidust neil päe­vil ei mak­sa vist rää­ki­da­gi – kui vaid nii­pal­ju, et Must­veest Rak­ver­re sõit­sin ma kol­map­äe­val kaks tun­di ja nä­da­la al­gu­ses nä­gin Tar­tu lä­he­dal ni­na­pi­di kraa­vis au­tot, mil­lel pais­tis lu­mest väl­ja vaid ro­he­li­se le­he mär­gi­ga ta­guots. Au­tosõit­jad, kes tun­di­de vii­si olid proo­vi­nud au­tot kät­te saa­da, olid mil­le­gipä­rast ülirõõmsa­te nä­gu­de­ga.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste 01.12.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.