Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hiinlased lisavad loomatoidule tervist kahjustavat melamiini (2008-11-30 00:35:49)

 

Hiina valitsus tunnistas viimaks, et melamiini kasutamine loomasöötades on laialt levinud praktika. Algselt avastati seda lemmikloomadel, seejärel piimatoodetes ja nüüd kanadel. Ametlikus Hiina uudistekanalis ilmunud lugu paljastas enam kui aasta püsinud sellesisulised kahtlused. Ülestunnistus tuli pärast seda, kui nelja erineva kaubamärgi all turustavatest kanamunadest leiti melamiini, millest võis järeldada, et süüdi on saastatud loomasööt.

 

Hetkel on vaatluse alla võetud ka Hiinast pärit kalatooted. Melamiin koosneb suures osas lämmastikust. Kuna enamikes toiduainetestides määratakse lämmastikku, siis kasutatakse melamiini, et tõsta söötade ja toiduainete lämmastikusisaldust.

 

Esimesed süüdistused Hiinale tehti juba aasta tagasi, kui USA-s ilmusid lemmikloomapoodidesse tugevasti melamiini sisaldavad söödad. Veidi varem olid tuhanded Hiina koolilapsed jäänud haigeks ja mõned ka surnud. Nende koolitoidu piimatoodetes avastati melamiini. Eelduste kohaselt kasutatakse piima mahu suurendamiseks vett ning hiljem lisatakse lämmastikusisalduse tõstmiseks melamiini, et toode ärataks testimisel kahtlusi.

 

Allikas: Põllumehe e-uudised 15, 2008 / www.brownfieldnetwork.com.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.