Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustab 17 000-le taotlejale pindalatoetuse maksmist (2008-11-28 10:58:36)


Alates reedest, 28. novembrist alustab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) taotlejatele välja maksma 2008. aasta pindalatoetuste summasid. Maksmisega alustatakse mitu nädalat varem kui eelmistel aastatel, samuti on toetussummad kasvanud võrreldes mullustega.

“Selleks, et kõik enam kui 17 tuhat taotlejat oma toetusraha võimalikult kiiresti kätte saaks, maksame toetused välja toetusliikide kaupa,“ ütles PRIA otsetoetuste menetlusbüroo juhataja Terje Kukk. See tähendab, et kui taotleja on taotlenud mitmeid erinevaid pindalatoetusi, siis laekuvad ka maksed erinevatel aegadel. Erinevaid pindalapõhiseid toetusi on kokku üksteist, igaühel neist on oma kindlad tingimused.

Tänasest alustab PRIA pindalapõhiste otsetoetuste väljamaksmisega, mida on kokku rekordilised 1,12 miljardit krooni. Põllumajanduslikud keskkonnatoetused ja ebasoodsamate alade toetus kogusummas ca 560 miljonit krooni määratakse järgmise aasta jaanuaris ning väljamaksetega alustatakse veebruaris.

Pindalatoetuste eesmärgiks on hüvitada osaliselt maaharijatele maa korrashoidmiseks tehtud kulutused ning säilitada keskkonnaväärtuslikke alasid. Toetusi makstakse taotlejatele nende hektarite eest, millel nad toetuse tingimustes seatud nõudeid täidavad. Ühele pinnale võib taotleda mitmeid erinevaid pindalatoetusi.

“PRIA töötab võimete piiril, kuid heas koostöös põllumajandusministeeriumiga on tänavu võimalikuks saanud mitu nädalat varasem toetuste väljamaksmisega alustamine,"
selgitas Kukk erakordselt varast toetuste maksmise aega. Samas ei tähenda maksmistega alustamine, et kõik taotlejad raha kohe esimestel päevadel kätte saavad, see on lihtsalt nii mahukas protsess, mis võtab oma aja,“ ütles Kukk ning lisas, et kindlasti jääb ka osade otsetoetuste väljamaksmine 2009. aastasse. Toetuste väljamaksmise lõpptähtaeg on järgmise aasta suvel.

Toetuse saajate nimekirjad koos maksmisele minevate toetussummadega avaldab PRIA ka oma koduleheküljel. Need taotlejad, kellele määrati vähem toetust, kui nad olid taotlenud või jäid toetusest sootuks ilma, saavad selle kohta ka postiga koju täpsema selgituse. Peamiseks toetuse vähendamise või sellest ilmajäämise põhjuseks on toetuse taotlemine suuremale pinnale kui tegelikult toetuse saamise tingimustele vastas või on selgunud, et taotleja pole täitnud mõnd toetuse saamiseks ette nähtud tingimust.

Kokku taotles PRIAlt pindalatoetusi tänavu maikuus 17230 põllumeest ning toetuse abiga hoitakse heas korras enam kui 850 tuhat hektarit.

Pressiteatele on lisatud ka tabel, kus on näha otsetoetuste summade jagunemine maakondade lõikes.

2008. aasta lõpuks on PRIA vahendusel toetatud maaelu ja maa kultuuri, põllumajandust ja kalandust ligi ca 12 miljardi krooniga. Toetuste taotlemise tingimused on välja töötatud Euroopa Komisjoni ja EV Põllumajandusministeeriumi poolt, PRIA rakendab erinevaid toetusmeetmeid vastavalt erinevates õigusaktides sätestatud nõuetele. PRIA-l on õigus ja kohustus kontrollida, et toetuste saajad neid tingimusi täidaksid.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 28.11.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.