Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Novembri kolmas nädal: „Kotkakino” saab järje (2008-11-25 08:36:32)

 

Ei ole saladus, et me rahvas on sattunud tõsisesse depressiooni. Imelik aga, et kommertstelekanalid ei edasta enam loomasaateid nagu kümne aasta tagusel majanduslanguse ajal.

Selle vastu pakub rohtu Looduskalender. 15. novembrist on taas üleval talvine kotkakaamera Loode-Eesti ühes kauges rabas (vt www.looduskalender.ee/node/1943). Tulemas on ka möödunud aastal ülipopulaarne SeaTV ja linnusöögilaua kaamera.

Ilmamees Gennadi Skromnov lubab, et Kotka TV kaudu saab näha esmalt ronki, harakaid, rebaseid ja kährikuid, aga nädala jooksul käis kohal ka viis kotkast. Kotkamees Tiit Randla lisab, et kotkad muutuvad maast toidu võtmisel julgemaks siis, kui ümberringi on kõik jääs. „Nad armastavad röövida ronki, kui need suure tükiga lähevad.”

 

Igal kotkal on oma nägu või õigemini oma saba – just selle ja sulestiku erinevuse põhjal on neil võimalik vahet teha. Muidugi on paljudel kotkastel jalas ka rõngad ja neid on kotkameestel hea välja suumida pildilt, kus kuvatakse istumispuud. Tiit Randla ütleb, et eelmisel aastal käis söötmisplatsil kümme eri rõngaga kotkast: Koola poolsaarelt, Saamimaalt, Rootsist ja Soomest. Nii et meie talvised kotkad on justkui jõuluvana saadikud – kotkastel ju hea terav pilk ka –, kes vaatavad, kas me teeme ikka häid tegusid.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht 25.11.2008 Kristel Vilbaste

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.