Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 48. nädalaks (2008-11-24 12:26:42)


Ilma ülevaade 25.11.-1.12.2008…

Alanud nädal toob põhjaliku ilmamuutuse talvisest tagasi sompus sulailma. Lumikate sulab enamuses ära, see võib tuua kõrgvee jõgedele ja järvedele. Teed on eriti libedad sooja õhu pealetungil kolmapäeva õhtul ja ööl vastu neljapäeva.

Teisipäeval täitub tsüklon Eesti ja Soome kohal.Tuul nõrgeneb pikkamööda. Aeg-ajalt sajab
lund, tuisk jätkub öösel peamiselt Lõuna- ja Ida-Eestis. Õhutemperatuur jääb valdavalt miinusesse ja õhtul taeva selginedes langeb kiiresti. Sulavesi teedel jäätub.

Kolmapäeval tsüklon eemaldub itta ja Läänemerel tugevneb lühiajaliselt kõrgrõhuhari. Sadu lakkab, õhutemperatuur võib sisemaal langeda -12 °C-ni. Pärastlõunal on oodata lääne poolt lähenevat madalrõhulohku, mis põhjustab läänekaarte tuule tugevnemise ja lumesaju.

Neljapäeval läheneb Norra merelt aktiivne tsüklon. Selle lohus tekib Skandinaavial osatsüklon, mis toob tugeva edelatuule Läänemerele ja rannikule. Õhutemperatuur tõuseb, sulailm levib üle maa, tibutab vihma ja tekib udu.

Reedel puhub tugev edelatuul ja mitmel pool sajab vihma.

Laupäeval püsib ranniku lähedal sulailm, kuid sisemaal võib õhutemperatuur miinusesse langeda. Võib tekkida tihe udu. Tuul pöördub lõunasse ja nõrgeneb.

Pühapäeval võib Venemaal tugevneda kõrgrõhuala ning selle lääneservas on meil nullilähedase õhutemperatuuriga ja udune ilm.

Esmaspäeval püsib nõrga lõunakaarte tuulega ja nullilähedase õhutemperatuuriga ilm.


Jälgi igapäevaseid muutusi ennustuses: vaata...


Allikas: EMHI 24.11.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.