Teisipäeval, 25. novembril kella 12.30-17.00 toimub Eesti Maaülikooli Agrobiotehnoloogia Arenduskeskuse eestvedamisel Tartus maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a) seminar «Toit on tervise varaait».
Seminari korraldaja, agrobiotehnoloogia arenduskeskuse projektijuhi Sirli Pehme sõnul on ettevõtmise eesmärgiks tutvustada maaülikooli kompetentsi toidu kvaliteedi ja tootearenduse vallas, lähtudes nii ettevõtjate kui ka tarbijate huvidest.
Kuulajad saavad seminari käigus vastuse mitmetele olulistele küsimustele. Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekaitse osakonna vanemteadur Luule Metspalu analüüsib, millised toiduained kõige enam kemikaalijääke sisaldavad. Nagu selgub, võib näiliselt ohutu olla tegelikult ohtlik.
Aianduse osakonna dotsendi Ulvi Moori ettekandest, mis tutvustab õunte ja maasikate kvaliteediuuringuid, saame teada, kas Eesti õunad edestavad kvaliteedi osas impordituid.
Toiduteaduse ja -hügieeni osakonna vanemteadur Tõnu Püssa annab nõu, kuidas erinevate lisanditega pikendada liha- ja piimatoitude säilitusaega, aga ka tugevdada sööja tervist. Huvitavaks võimaluseks on liha marineerimine mustikatega.
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent Ragnar Leming võrdleb mahe- ja tavapiima kvaliteeti.
Sõna saavad ka ettevõtjad. Eestimaise hallitusjuustu «isa» Aigar Brett jagab kuulajaile oma koostöökogemusi maaülikooliga.
Päevakava...
Info: Sirli Pehme, Eesti Maaülikooli Agrobiotehnoloogia Arenduskeskuse projektijuht, sirli.pehme@emu.ee, tel 504 9636.
Allikas: Eesti Maaülikooli 24.11.08 pressiteade.