Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tarbija: Tänapäeva kassid eelistavad hiirtele muud suupärasemat (2008-11-22 07:23:14)


Külmad on käes ning hiired jälle elamisse tungimas. Hiirtest lahtisaamiseks on tänapäeval kõige efektiivsem meetod mürgitamine.

Hiired kodus ei tekita üksnes ebamugavusi. Nad võivad haiguste edasikandjana olla tõsine oht tervisele, võivad tekitada olulist materiaalset kahju, närides läbi puidu ja plastiku ning isegi elektrikaabli.

 

 

Et hiired majapidamisse ei pääseks, on tähtis sulgeda kõik augud ning soovitatakse paigaldada uste ümber püünisribad. Eramajade puhul on tähtis tuulutusaukude ette panna võred, mille augud on alla 5 mm, sest suurematest ronivad hiired juba läbi.

 

Hiired on kavalad ning osavad ronijad ja võivad võimaluse korral tulla ka katuste kaudu. Nad ilmuvad rohkem puitkonstruktsioonidega majadesse, sest seal on kohti, kuhu oma pesa teha, ja liikumine lihtne - kipsseinast või puitlaudisest pole hiirel mingi probleem läbi närida.

 

Kiviplokkidest või betoonist majades on hiiri oluliselt harvem ning nad elavad peamiselt maja välisküljes asuvas soojustuskihis. Elamutesse tungimiseks kasutavad närilised ka kanalisatsioonitorustikku. Soodsates tingimustes kasvab hiirte kogukond kiiresti mitmesajapealiseks.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Virumaa Teataja Eva Klaas, Valdu Toomla

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.