Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teadlased jagavad põllumehele oskusteavet (2008-11-19 14:22:28)


20. novembril algusega kell 10 toimub Eesti Maaülikooli peahoone aulas teaduslik-praktiline konverents „Agronoomia 2008“. Teadmistepõhine põllumajandustootmine – jätkusuutliku keskkonnakasutuse alus».

Pika konverentsipäeva jooksul saavad põllumehed ülevaate teadusuudistest taimekasvatuses ja põllumajandusteadustes üldse. Maaülikooli mullateaduse ja agrokeemia osakonna juhataja Alar Astover räägib geoinfosüsteemide kasutamisest teaduse hüvanguks.

 

Majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik analüüsib Eesti põllumajanduse jätkusuutlikkust ning Ivar Miller ja Uko Bleive tutvustavad Polli aiandusuuringute keskuses äsja valminud tootearenduskeskust.


Konverentsil lähenetakse teaduslikult ka põllumehe igapäevasele kaaslasele ilmale – meteoroloog Ain Kallise pilgu läbi.


Nagu agronoomiakonverentsidel tavaks, saavad sõna ka tootjad ise. Aasta põllumees 2008 Mati Nurm jagab kuulajatele oma kogemusi, tuntud teraviljakasvataja Madis Ajaots kõneleb aga töö ja teaduse suhetest Pilsu talus.


«Iga-aastaste agronoomiakonverentside tähtsaks osaks on ka artiklikogumikud teadusuudistega, mille iga osaleja ürituselt kaasa saab,» lausus konverentsi üks korraldajaid, professor Juhan Jõudu.

Konverentsi korraldab Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja rohumaaviljeluse osakond koostöös Jõgeva Sordiaretuse Instituudi ja Eesti Maaviljeluse Instituudiga.

Täpsem info: Merrit Noormets, Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja rohumaaviljeluse osakonna juhataja, tel 731 3506, 5343 6273.
 
Allikas:
Eesti Maaülikooli 19.11.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.