Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Novembri teine nädal: lehekangutajad (2008-11-17 13:46:56)

 

Neli aastat tagasi sadas täpselt novembri keskel maha paks kohev valge lumi ja maha see ka jäi. Praegu ei suuda sellise lume tulekut kuidagi uskuda.

 
Ainus, mis praegu kuidagi lund meenutab, on raudremmelgad – nende valged viljanupsud eristuvad praegu ülejäänud raagus põõsastikust justkui lumised oksad. Aeg-ajalt toob tormituul õhku ka põdrakanepi viljaebemeid, mis samuti esimesi lumehelbeid meenutavad. Aga küllap tuleb meie sooja varatalve lõpuks ka lund, sest linnustik on korralikult talvise vastu vahetunud.

Tihasetants

Hoolimata soojast on tihaseparv ümber maja. Sel aastal püüan neis vähem sihvkasõltuvust tekitada ja linnukohvik seisab ootusvalmilt alles rõdupõrandal. Seda usinamalt teevad tihased majaümbruses putukatõrjet. Ükshaaval kangutatakse üles iga viimane leheke – ja aeg-ajalt sealt alt midagi ka leitakse. Tutt-tihased lendavad lehekangutamise juures ka vahel uperkuuti, kui puuleheke osutub oodatust kergemaks. Üllatavalt palju on tänavu siin Vilusis just tutt-tihaseid, sinitihast seevastu pole ma viimastel kuudel üldse näinud. Rändlindude kohta niipalju, et ka kõik lagled panid nüüd meilt plehku, aga parte on veel Peipsil näha ja ka üks mahajäänud kühmnokk-luik ujub rannas. Linnuhuviliste listis kirjutatakse põhjasaadikute männileevikeste kohtamisest. Aga Pärnumaal olla taas kevad, suur hulk rändajaid keeras nokad ringi ja tuli tagasi.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste 17.11.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.