Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 47. nädalaks (2008-11-17 13:03:47)


Ilma ülevaade 18.-24.11.2008…

Alanud nädal tuleb heitliku ilmaga, kus õhutemperatuuri langus miinuspoolele võib vahelduda kiire tõusuga ning sademete faas varieerub lumest vihmani. Seejuures on mitu olulist tuule tugevnemist.Teeolud on keerulised ning jälgida tuleb maanteeinfot!

Teisipäeva öö on tekkinud kõrgrõhuharja mõjul miinustemperatuuriga ja sajuta (võimalik -5 °C). Järgmine tsüklon läheneb Norra merelt ja selle lohus Skandinaavial tekkiv osatsüklon toob õhtuks tugeva lõuna-edelatuule (iiliti rannikul 27 m/s) ja lörtsisaju.

Kolmapäeval venib tsükloni lohk piki Läänemerd, öö hakul puhub tugev lõunatuul, hommikul pöördub tuul Lääne-Eestis läände-loodesse ja tugevneb taas. Mandril võib sadada lörtsi, saartel ja läänerannikul vihma, päeval saju võimalus väheneb.

Neljapäeval on tulekul veel üks tsüklon ja selle teekonna suhtes on mudelites erimeelsus.Kui tsükloni kese möödub meist põhja poolt, on oodata edelatuult ning õhutemperatuuri kiiret tõusu, kui aga kese liigub üle Gotlandi Läti peale, võib õhutemperatuur põhjakaarte tuulega märgatavalt langeda.

Reedesed mudelarvutused on samuti erimeelsed, kuid siiski toetavad õhutemperatuuri langustendentsi ning võimalikud sajud peaksid olema lörtsina või lumena. Tuul on loodest.

Laupäeval on tulekul aktiivne tsüklon lõunapoolseilt laiustelt ning see võib meile tuua märkimisväärse lumesaju ning tugeva idatuule õhtuks Lõuna-Eestisse.

Pühapäeval on mudelarvutused üksmeelsed pakkudes läheneva tsükloni loodeservas tugevat põhjatuult, jätkuvat lumesadu ning tuisku.

Esmaspäevaks on arvutused taas lahknevad. Üks suund pakub talvise ilma püsimist. Lahkuva tsükloni tagalas tuul nõrgeneb ja sadu hõreneb. Teine variant pakub lääne poolt saabuvat olulist temperatuuri tõusu ning lörtsisadu.

 

Jälgi igapäevaseid muutusi ennustuses: vaata...


Allikas: EMHI 17.11.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.