Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus tuleb seminar „Toit on tervise varaait“ (2008-11-16 00:57:55)

 

Teisipäeval, 25. novembril algusega kell 12.30 toimub Tartus Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1 A) seminar „Toit on tervise varaait“. Tutvustatakse Eesti Maaülikooli kompetentsi toidu kvaliteedi ja tootearenduse vallas: millist tuge pakutakse ettevõtjatele ning tarbijatele toidu kvaliteedi uuringutes ja tootearenduses.

Seminari kava:

 

12.30 Osalejate registreerimine. Väike eine kohalikust ja tervislikust toorainest.

 

13.00 Seminari avamine. Anne Luik – Eesti Maaülikooli teadusprorektor.

 

13.20 Näiliselt ohutu võib olla ohtlik. Taimekaitsevahendite jäägid toidus. Luule Metspalu - EMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituut.

 

13.40 Õunte ja maasikate kvaliteediuuringud ning hoiustamine. Ulvi Moor – EMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituut / Valdis Kaskema, OÜ Kindel Käsi.

 

14.05 Puuviljade säilitamine ULO tingimustes, EMÜ Polli aiandusuuringute keskuse tootearenduse võimalused. Ettevõtja kogemus mahetoodete töötlemisel ja turustamisel. Uko Bleive, Ivar Miller – EMÜ Polli aiandusuuringute keskuse tootearendus- ja säilitusosakond / FIE Edgar Koltsi Taarapõllu talu.

 

14.30 Kohvi- ja teepaus.

 

15.00 Trans-rasvhapped kohukestes, võides ja margariinides. Trans-rasvhapete mõju tervisele ning nende sisaldus toidus. Merike Henno – EMÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus.

 

15.25 Funktsionaaltoidud. Toidu säilitusaega pikendavate ja sööja tervist tugevdavate taimse päritoluga lisandite kasutamise võimalused liha- ja piimatoitudes. Tõnu Püssa – EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut / lihatööstus AS Maag.

 

15.45 Piima rasvhappelise koostise seire Eesti tava- ja mahetaludes. Ragnar Leming – EMÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus.

 

16.05 Piimatehnoloogia õppe- ja arenduslaboratooriumi eesmärgid ja võimalused piimandusvaldkonna edendamisel. Väino Poikalainen ja Hannes Mootse – EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut.

 

16.25 Ettevõtjate konkurentsivõime tõstmine läbi ettevõtjate ja teadusasutuste vahelise strateegilise teadus- ja arendustegevuse alase koostöö tugevdamise. Ülevaade Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse eesmärkidest, tegevustest, tulemustest ning tulevikusuundadest. Ene Tammsaar – Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus.

 

16.40 Ettevõtte koostöö Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskusega. Aigar Brett – OÜ Luke Farmimeierei.

 

16.45 Kokkuvõte ja lõppsõnad. Anne Luik – Eesti Maaülikooli teadusprorektor.

 

Lisainfo ja registreerimine (võimalusel hiljemalt 21. novembriks) aadressil elen.peetsmann@emu.ee, telefon 742 5010.

Seminaril osalemine on tasuta.

Allikas: Eesti Maaülikool


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.