Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõveraid kurke võib taas müüa (2008-11-15 04:47:58)

 

Euroopa Liidu liikmesriigid kiitsid täna heaks ettepaneku tühistada puu- ja köögiviljade turustusnormid. Seega on taas lubatud igasuguse suuruse ja kujuga aiasaaduste müük.

 

«Kõverale kurgile ja haralisele porgandile koidavad paremad päevad,» ütles põllumajanduse ja maaelu arengu volinik Mariann Fischer Boel.


«See on konkreetne näide meie püüdest vähendada liigset bürokraatiat. Sellist asja ei ole lihtsalt vaja ELi tasemel reguleerida. Palju parem on jätta see turuosaliste hoolde. Arvestades toiduainete praegust kõrget hinda ning üldisi majandusraskusi, peaks tarbijatel olema võimalus valida võimalikult suure hulga toodete vahel. Ei ole mõistlik visata täiesti korralikke tooteid minema lihtsalt sellepärast, et need on vale kujuga.»

 

Siiski jäävad turustusnormid kehtima õunte, tsitrusviljade, kiivide, salati, virsikute, nektariinide, maasikate, paprikate, viinamarjade ja tomatite puhul. Normile vaatamata võib näiteks sellele mittevastavat õuna müüa, kuid see tuleb tähistada vastava märgisega.
 

Muudatus rakendub alates järgmise aasta juulist.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.