Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus tuleb esinduslik taastuvenergiaalane konverents (2008-11-11 10:03:07)


Juba kümnendat aastat kutsub Eesti Maaülikool taastuvenergiahuvilisi igasügisesele konverentsile «Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine» (TEUK X). 13. novembril kell 10 Eesti Maaülikooli peahoone aulas algaval konverentsil keskendutakse lisaks taastuvenergia teaduslike uuringute kajastamisele ka TEUKi ajaloolisele tagasivaatele.

Möödunule annab hinnangu TEUKide ellukutsuja füüsik Valdur Tiit, kes 4. novembril 1999 koos maaülikooliga esimese konverentsi korraldas. Viimased kolm aastat veab konverentsi Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskus.

 

Aastate jooksul on TEUKist kujunenud Eesti üks olulisemaid taastuvenergiaalaseid üritusi. «Loodetavasti on konverentsikõnelustel olnud mõju ka valdkonna arengule Eestis,» lausus konverentsi korraldaja, maaülikooli taastuvenergiakeskuse spetsialist Elis Vollmer. «Kuigi taastuvenergia alane tegevus on Eestis üha hoogustumas, on konkreetsemate lahenduste leidmiseks vaja erinevate valdkondade esindajate (poliitikud, teadlased, insenerid, ettevõtjad) head koostööd ja ühiseid pingutusi.»

 

Konverentsil käsitletakse teemasid, mis on Euroopa ja ka globaalse taastuvenergiaalase arendustegevuse fookuses: taastuvenergia ressursid, nende tootmine ja kasutamine.

 

TEUKi eristab mitmetest rahvusvahelistest konkurentidest keskendumine eeskätt kohalikele probleemidele. Üritus toob alati kohale laia huviliste ringi tudengitest kuni suurfirmade juhtide ja poliitikuteni.


Nagu TEUKidel tavaks, järgneb ettekannetele paneeldiskussioon taastuvenergeetika arendamisest Eestis. Oodata on põnevat arutelu Eesti energiamajanduse ja –poliitika teemadel.

 

Nõusoleku dispuudis osalemiseks on andnud Einari Kisel, Anto Raukas, Valdur Lahtvee, Enn Lust jt.


Konverentsi korraldamist toetab SA Archimedes. Osalemine on tasuta.

Konverentsi päevakava: www.emu.ee/TEK.

Täpsem info: Elis Vollmer, Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskuse spetsialist, tel. 731 3268, 56 641404, elis.vollmer@emu.ee.

Allikas:
Eesti Maaülikooli 11.11.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.