Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Orhideed vallutavad Eesti Loodusmuuseumi (2005-02-17 19:44:22)

Alates laupäevast, 19. veebruarist on Eesti Loodusmuuseumis (Tallinnas Lai 29) avatud kõigile külastajatele kolm kodumaiste orhideede näitust:

* fotonäitus Eestimaa kaunimatest looduslikest orhideedest (üheksa autori ühisnäitus);

* Tarmo Pikneri fotonäitus "Orhideed vahetavad värvi";

* jätkuvalt Tõnu Tamme "Orhideede altar".


Looduslike orhideede fotonäitus avatakse tegelikult 18. veebruaril kell 16 Eesti Orhideekaitse Klubi 20. aastapäeva piduliku tähistamisega.

Eestis kasvab looduslikult 36 liiki orhideesid. Kõiki neid võib näha orhideeklubi juubelinäitusel üheksa piltniku silmade läbi. Fotode autorite hulgas on nii klubiliikmeid kui ka teisi orhideelisi pildistanud huvilisi. Teiste seas astuvad oma parimate orhideepiltidega üles ka tuntud looduse jäädvustajad Tiit Leito, Rainar Kurbel ja Fred Jüssi.

Näitus jääb avatuks kuni 2. märtsini ja seda saab loodusmuuseumi ruumides külastada kolmapäevast kuni pühapäevani 10.00-17.00.

Eesti Orhideekaitse Klubi asutati 19. veebruaril 1985. aastal Metsatööstuse ja Metsamajanduse Teaduslik-Tehnilise Ühingu (hiljem Eesti Metsaselts) allorganisatsioonina. Alates 2001. a on klubi iseseisev MTÜ. Klubi eesmärgiks on aidata kaasa looduslike orhideede ehk käpaliste liikide ja kasvukohtade kaitsele. Selleks koondab klubi orhideehuvilisi üle kogu Eesti, kuid klubil on ka neli liiget Soomest. Praegu kuulub orhideeklubisse 87 inimest.

Klubis toimuvad regulaarselt ettekandekoosolekud ja ekskursioonid käpaliste elupaikadega tutvumiseks ning liikide tundmaõppimiseks. Liikmed osalevad käpaliste kasvukohtade inventeerimisel, kaitse korraldamisel ja teaduslikul uurimisel.

Klubi liikmed on Eesti floora jaoks leidnud uue liigi: lääne-sõrmkäpa (Dactylorhiza praetermissa) ja avastanud väga haruldase liigi lehitu pisikäpa (Epipogium aphyllum) uusi kasvukohti. On välja antud käpalisi tutvustavaid plakateid, postkaarte, kalendreid, korraldatud maali- ja fotonäitusi. Klubi on osalenud kahe orhideeraamatu väljaandmisel: 1996. a. “Eestimaa orhideed” (autor O. Schmeidt), 2002. a. “Kodumaa käpalised” (autorid T. Kull ja T. Tuulik). Klubil oma ajakiri Ööviiul. Eestimaa käpalistega ja Eesti Orhideekaitse Klubi tegevusega saab tutvuda kodulehel: www.orhidee.ee.

Allikad:
Eesti Loodusmuuseum
Keskkonnaministeerium

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.