Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 46. nädalaks (2008-11-11 00:19:30)


Ilma ülevaade 11.11.-17.11.2008…

Jälgige jooksvaid hoiatusi!
Nädal tuleb tuuline ja suhteliselt soe. Ööpäeva keskmine õhutemperatuur tõuseb 5…8 °C lähedale, mis on kuni 5 °C selle aja normist kõrgem. Sageli on sajune, kuid sajuhulgad ei ole suured.

Teisipäeval, 11.11. liigub Skagerraki kohal tekkinud tsüklon üle Ahvenamaa ja toob uue edelatuule tugevnemise. Rannikul ulatuvad iilid 20-24 m/s. Aeg-ajalt sajab vihma.

Kolmapäeval läheneb Põhjamerelt juba uus tsüklon, see on eelkäijast väiksema aktiivsusega, edelatuul ulatub rannikul iiliti 15 m/s. Ajuti sajab vähest vihma.

Neljapäeval liigub tsükloni kese Läänemerelt Soome peale, tuul nõrgeneb. Kohati sajab vihma.

Reedel saabub tsükloni tagalas loodetuulega veidike jahedamat õhku, kuid olulist õhutemperatuuri langust ei toimu, sest juba alustab pealetungi uus äge tsüklon, mis ületab Fääri saared ja liigub Norra merele. Edelatuul tugevneb merel õhtuks.

Laupäeval võib tsüklon ületada Skandinaavia Lofootide piirkonnas ning tuua olulise edelatuule tugevnemise Läänemerel ja rannikul. Ajuti sajab vihma.

Pühapäeval liigub tsükloni tagalas üle Eesti veidi külmem õhk. Tuul pöördub ajutiselt loodesse ja tugevneb. Sajuala kaugeneb itta.

Esmaspäeval, 17.11. määrab ilma külmemas õhus tekkinud kõrgrõhuhari. Olulisi sademeid pole ette näha. Sisemaal võib öösel ja hommikul kerget külma olla.

 

Allikas: EMHI 10.11.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.