Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus avatakse looduslike pühapaikade näitus (2008-11-05 00:40:24)

 

Kolmapäeval, 5.  novembril kell 18.00 avatakse Tartus vanas anatoomikumis Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskuses pildinäitus "Maavalla looduslikud pyhapaigad".

 

Näitusel on välja pandud 35 fotot, mis koos allkirjadega tutvustavad hiisi ja teisi ajaloolisi looduslikke pühapaiku, nendega seotud pärimust, tavasid ja pühapaikade hoidmisega seotud muresid.

 

Korraldajate sõnul on hiied, pühad kivid, allikad ja ristipuud maarahva vaimse ja ainelise kultuuri hoidjad, millega on seotud meie rahvuslik eneseteadvus ja juured. Et esivanemate iidset pärandit paremini hoida, on vaja seda taas tundma õppida.

 

Näituse pidulikul avamisel kõlab rahvalaul ja kõneleb võro keele ja kultuuri edendaja Kalle Eller. Fotod on teinud Auli Kytt, Ahto Kaasik ja Ahto Raudoja, allkirjad koostas Ahto Kaasik, näituse seadis kokku Elo Liiv Maavalla kojast.

 

Pühapaikade pildinäitus on avatud 5. novembrist 31. detsembrini tööpäevadel kella 10-16 TÜ Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskuses Tartus Toomemäel Lossi 38 (vana anatoomikum).

 

Sissepääs tasuta.

 

Allikas: www.tartumaa.ee 4.11.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.