Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mida teha sammaldunud muruga? (2008-11-02 00:13:17)

 

Mida annab sügisel ette võtta, kui murusse on tekkinud suured samblalaigud?

 

Henn Raave OÜ-st Eesti Murud:


Sambla tõrjumisega peaks ootama kevadeni. Sammalpoisi enam müügil ei ole, kuid saadaval on mitmed muruväetised, mis sisaldavad ka samblatõrjepreparaati. Selliseid väetisi pakuvad nii Substral (Muruväetis 2 in 1) kui Kemira GrowHow (Muru kevad extra) ja müügil on need Bauhofi Aiaparadiisis.

Kui murus on sammal laiguti, siis tuleks mõelda, mille poolest erinevad seal murutaimede kasvuolud võrreldes ülejäänud muruga, kus sammalt ei ole. Võib-olla on seal lohud, kuhu koguneb vesi või on seal mulda vähem või on seal pimedam jne. Neid põhjuseid võib olla väga palju ja erinevaid. Samblast saab lahti alles siis, kui selle tekkimise põhjus likvideerida. Muidu võib selle tõrjumine muutuda rutiiniks, mida tuleb teha igal kevadel.

Pärast kevadist samblatõrjet on soovitatav niita muru mingi aeg tavapärasest 1…2 cm kõrgemalt. See nipp aitab paljude muruhädade korral.

Kui sammal on suurte puude all, siis on targem selle tõrjumisest loobuda. Vähese valguse tõttu on sinna korralikku muru rajada väga raske.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.