Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Biokütuse tehaste areng Lääne-Euroopas (2008-11-01 07:33:38)

 

Viimase aasta jooksul on turuolukord biokütuste osas olnud Euroopas kõike muud kui soosiv. Paljud tehased ei läbi planeerimise etappi, samas teised tõmbavad oma tegevust pitsitavalt kõrgete toorainehindade tõttu koomale.

 

Eredaks näiteks on Saksamaa, kus esineb kaks äärmuslikku olukorda. Paljusid tehaseid kavandatakse või juba ehitatakse, ent valitsus ei toeta olukorda. 2009. a. jaanuaris planeeritakse tõsta biodiislile seatud aktsiisimaksu 0,15 eurolt liitri kohta 0,21 euroni. See on teiseks etapiks nende programmis tõsta roheliste kütuste aktsiis samale tasemele fossiilsete kütustega. Selle tulemusena on paljud tehased sel aastal oma tegevuse lõpetanud ja teised kütusetootjad töötavad allpool tasuvuspiiri olevate mahtudega.

 

Sama olukord valitseb Hispaanias, kus 2007. aastal Hispaania taastuva energia assotsiatsioon (APPA) deklareeris, et enam kui 60 väljakuulutatud vastavast projektist ei jõua suur osa reaalselt ehituseni.

 

Allikas:Põllumehe E-uudised/ www.biofuels-news.com


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.