Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erametsakeskus kuulutas välja raiesmiku uuendamise toetuse täiendava vooru (2008-10-31 00:03:38)

 

Sihtasutus Erametsakeskus (EMK) alustas raiesmiku uuendamise toetuse taotluste vastuvõttu septembris, abikõlbulikud tööd on metsapuutaimede hooldamine ja maapinna ettevalmistus. Taotluste esitamise tähtaeg on 14. november 2008, taotlusi on võimalik rahuldada enam kui 2,6 miljoni krooni eest.

 

EMK siseriiklike toetuste üksuse juhi Arpo Kullerkupu sõnul on huvi raiesmiku uuendamise toetuse täiendava vooru vastu olnud leige. „Septembrist siiani on esitatud vaid kolm taotlust,“ märgib Kullerkupp, mööndes samas, et praktika näitab, et enim taotlusi laekub kahe viimase nädala jooksul, eriti aga viimasel päeval.

 

Kullerkupp kutsub inimesi üles mitte jätma taotluse esitamist viimasele momendile, sest kiirustades tehakse vigu. „Ehmatav võib olla seegi, kui viimasel päeval saadetud tähitud kiri sulle endale tagasi tuleb ja reageerimiseks enam aega pole,“ tuletab ta meelde paari päeva tagust juhtumit, mida käsitles ajaleht Postimees.

 

Toetust saab taotleda kas erametsaomanik või metsaühistu 2008. aastal tehtud tööde kohta, mis tähendab, et tööd peavad olema tehtud kas sellel aastal või on kuludokumendid esitatud pärast 1. jaanuari 2008.

 

Täiendavas voorus on erandina abikõlbulikud tööd vaid metsapuutaimede hooldamine ja maapinna ettevalmistus. Et toetust taotleda, tuleb EMK-le esitada raiesmiku uuendamise toetuse taotlus, raiesmiku uuendamistööde toetuse taotlejate nimekiri, kuludokumentide koopiad, metsakultuuri rajamiseks keskkonnateenistuses registreeritud metsateatise ärakiri ja vähese tähtsusega abi teatis.

 

Toetuse suurus maapinna ettevalmistamisel ketasadraga on kuni 1500 krooni hektari kohta. Kui maapinna ettevalmistamisel kasutatakse mingit muud tehnikat, siis kuni 1000 krooni hektari kohta. Metsapuutaimede hooldamisel kuni kolme aasta vanuses kultuuris on toetuse määr 1500 krooni hektari kohta. Raiesmike uuendamise toetuse täiendavas taotlusvoorus on võimalik metsaomanikke toetada enam kui 2,6 miljoni krooni eest.

 

Taotluse esitamiseks vajaminevad vormid ja toetuse taotlemise täpsemad tingimused leiab erametsanduse portaalist http://www.eramets.ee/toetused/.

 

EMK on eraõiguslik juriidiline isik, mille asutajaõigusi teostab Keskkonnaministeerium. Sihtasutuse eesmärk on tagada säästlikule ja keskkonda kaitsvale metsamajandamisele tugineva jätkusuutliku erametsanduse arendamine, sealhulgas riigi metsapoliitikas, metsanduse arengukavas, metsaseaduses, Eesti maaelu arengukavas ja teistes riiklikes strateegilistes dokumentides ning välisabi programmides sätestatud erametsanduse arengusuundade elluviimine. Asutus tegutseb alates 1999. aastast.

 

Lisainfo: sihtasutus Erametsakeskus, siseriiklike toetuste üksus, tel 683 6051.

 

Allikas: Erametsakeskuse 30.10.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.