Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ärge jätke PRIA-le oma kohustuste täitmisest teatamata! (2008-10-30 09:51:26)


5. novembriks peavad elatustalude kohanemise toetuse ning sõnnikuhoidlate veekaitsenõuetega vastavusse viimise toetuse mitmeaastaste kohustustega taotlejad teavitama PRIAt oma kohustuste jätkamisest. 29. oktoobri seisuga olid paari tuhande taotleja dokumendid veel laekumata.

PRIA otsetoetuste menetlusbüroo juhtivspetsialist Ülle Lukas paneb taotlejatele südamele, et nad oma taotlusvormid ja muud vajalikud dokumendid tähtajaks kindlasti PRIA maakondlikesse büroodesse esitaksid, muidu võivad nad toetusest ilma jääda või nõutakse varem väljamakstud toetus koguni tagasi.


Elatustalude toetuse saajal on võimalus viieaastase kohustuseperioodi jooksul igal aastal saada 15 647 krooni toetust. Kui ta toetuse nõuete täitmisest ja taotlemisest ühel aastal teatamata jätab, jääb ta selle aasta toetusest ilma ja järgmistel aastatel ta enam elatustalu toetust taotleda ei saa.


29. oktoobriks oli PRIAsse laekunud 1384 elatustalu kohanemise toetuse taotlust ja prognoositavalt kuni 1200 jäi veel puudu.

Sõnnikuhoidlate toetuse puhul kestab kohustusteperiood kolm aastat, paljudel on käsil viimane aasta. Selle meetme puhul on taotluse ning varem toetuse abil planeeritud investeeringute elluviimise kohta tõendusdokumentide mitte-esitamine halvemate tagajärgedega: PRIA võib varem väljamakstud toetuse tagasi nõuda.


Et sõnnikuhoidlate toetuse saajatel oleks andmete esitamine lihtsam, saatis PRIA kõigile taotlejatele, kellel sellel aastal on vaja veel dokumente esitada, oktoobrikuus teatised, milles kirjas igaühe kohustuste sisu ja juhtnöörid selle kohta, millised dokumendid esitada ja kuidas vorme täita. 29. oktoobriks olid oma taotlusdokumendid PRIAle esitanud vaid 73 taotlejalt, kuid laekuma peaksid need ligi kolmesajalt.

PRIA soovitab taotlejatele: ärge jätke end dokumentide esitamata jätmisega toetustest ilma ega riskige sellega, et juba tehtud investeeringute jaoks saadud raha teilt tagasi nõutakse. Küsimuste korral võib abi saamiseks pöörduda PRIA maakondlikesse
büroodesse või helistada infotelefonil 737 7679.

Allikas: PRIA 30.10.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.