Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 44. nädalaks (2008-10-28 00:03:00)

 

Ilma ülevaade 28.10.-3.11.2008: nädala lõpus on oodata lörtsi ja lund…

Alanud nädala märksõnaks on sademed. Sajab valdavalt vihma. Nädalavahetus võib tulla kuivem ja mandril võib öösel ning hommikul esineda nõrka miinustemperatuuri.

Teisipäeval, 28.10. jätkub edelavoolus suhteliselt sooja ja niiske õhu juurdevool. Edelatuule kiirus ulatub päeval rannikul iiliti kuni 14 m/s.

Kolmapäeval tuul raugeb ja kuni pärastlõunani on märkimisväärse sajuta. Pärastlõunal levib laussadu Lõuna-Eestist üle kogu maa.

Neljapäeval läheneb lõunatsüklon, mis toob kaasa rohke saju ning kirdetuule tugevnemise. Võimalik, et õhtu poole satub vihmasaju sekka lörtsi.

Reedel võib tsükloni kese liikuda üle Eesti kirde suunas, sajab peamiselt vihma. Vastavalt tsükloni liikumisele muudab tuul suunda ning päeva jooksul võib tugevneda edela- ja läänetuul.

Laupäeval tekib tsükloni kaugenedes saabunud külmemas õhus kõrgrõhuala. Saju tõenäosus väheneb. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb, õhutemperatuur langeb veidi.

Pühapäeva öösel on mandril vaikne ja kerge miinusega. Päeval läheb pilve ja Lõuna-Eestist algab uus sadu lörtsi või lumena.

Esmaspäeval sadu kaugeneb itta ja jahedas õhus tugevneb taas kõrgrõhuala.

Järgmine ülevaade teisipäeval (28. okt) lõuna paiku.

 

Allikas: EMHI 27.10.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.