Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vereta jaht – 11 (2008-10-27 15:29:21)

 

Tänavu 23. mail kogunesid Põhja-Kõrvemaale loodusfotograafid, et pidada maha üheteistkümnes loomafotovõistlus “Vereta jaht”. Jaht toimus RMK Väätsa jahimajandi metsalaamades.

 

Vereta jaht on pärisjahile sarnanev jaht, relvadeks on aga fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtegi pauku, vaid vaiksed kaameraklõpsud. Fotokaameratega hiiliti ja varitseti väärilist saaki varavalgest hilisõhtuni. Fotojahti peeti 23. mai õhtust 25. mai keskpäevani Põhja-Kõrvemaal ning samaaegselt ka välismaal.

 

Teistkordselt osalevadki fotokonkursil ka nende looduspiltnike tööd, kes varasematel aastatel on jahis osalenud, kuid ürituse ajal viibisid välisriikides. Seega toimus vereta jaht lisaks kodustele metsadele veel USA NY osariigi mägedes ja Austraalia eukalüptisaludes.

 

Selle jahi jahiloomaks oli teder, kuid jahtida võis kõike ja kõikjal – nii vees, õhus kui maal iseloomustamaks näituse läbi Põhja-Kõrvemaa maastikke ja selle asukaid.

 

Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder, karu, ilves, metsis ja mäger. Fotojahti on erinevatel aastatel peetud RMK Väätsa, Mahtra, Hiiumaa, Kuressaare, Suurejaani ja Nõva jahimajandites.

 

Loomafotovõistlust “Vereta jaht” korraldatakse alates 1997. aastast.

 

Vereta jahti korraldavad Eesti Loodusmuuseum, RMK, Overall.

 

Vereta Jahti toetavad 2008.aastal Prike, ajakiri „Eesti Loodus”, ajakiri „Loodusesõber”, ajakiri „Eesti Mets”, ajakiri „Eesti Jahimees”, Eesti Jahimeeste sSlts, Ilm.ee, Fotoluks.

 

Näitus „Vereta jaht“ on Tallinnas Eesti Loodusmuuseumis vaadata kuni 9. novembrini.

 

Allikas: Eesti Loodusmuuseumi 27.10.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.