Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valiti 2008. aasta esipõllumees (2008-10-23 16:42:38)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder rõhutas tänasel konverentsil „Aasta põllumees 2008“, et põllumajanduspoliitika pole mitte põllumeeste toetamise poliitika, vaid poliitika, mille tulemuseks on kohalik ohutu, kvaliteetne ja värske ning meile ainuomane toit, kaunilt ja keskkonnasõbralikult majandatud põllumajandusmaastikud ning väiksem
sõltuvus taastumatutest energiaallikatest.

Oma kõnes ütles minister, et Aasta põllumehe valimine on üks samm põllumajanduse populariseerimise ja maine kujundamise suunas. Seeder avaldas lootust, et Aasta põllumehed osaleksid arvamusliidritena senisest aktiivsemalt põllumajanduse ja eestimaise toidu positiivse maine kujundamisel.

„Aasta põllumees 2008“ on teraviljakasvataja Mati Nurm. Puide talu peremees Mati Nurm on pärit Valgamaalt Hummuli vallast ja on üks väheseid talumehi, kes on suutnud eksportida oma herneseemet Rootsi ja toidunisu Taani. Läks tarvis üle kümne aasta ränka põllutööd, et tõusta sertifitseeritud seemnega rahvusvaheliselt tuntuks. Esivanemate talus alustas ta 1991. aastal tühjalt kohalt ja pere abiga, luues eeskujuliku teraviljakasvatustalu. Teraviljakasvatajate ühistu Kevili asutajaliikmena innustab Nurm tootjaid koonduma ühistusse.

Aasta põllumehe konkurssi korraldavad Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, tänavu anti tiitel välja kaheksandat korda.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 23.10.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.