Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kesise saagiga aasta on meekilo hinda tõstnud ligi kümme krooni (2008-10-22 08:47:04)

 

Keskeltläbi jäi selle aasta meesaak mullusest kolmandiku võrra väiksemaks.

Põuased kevadkuud ja sademeterohke suvi ei jätnud põllumeeste kõrval puutumata ka meie mesinikke. Ebasoodsate ilmaolude tõttu jäi meesaak tavapärasest tunduvalt kehvemaks.

Eesti mesinike liidu juhatuse esimees Aleksander Kilk märkis, et keskeltläbi jäi üldine meesaak mullusest kolmandiku võrra väiksemaks ning ühtlasi allapoole Eesti keskmist näitajat. „Traditsiooniliselt olid korralikud meesaagid Pandivere piirkonnas  ja Järvamaa idaosas. Seevastu lääne- ja põhjarannikul jäi saak kesiseks,” rääkis Kilk. „Mõnel pool jäid saagid tavapärasest lausa poole väiksemaks, kuid seda, et vurr oleks kuivaks jäänud, ei juhtunud siiski kellegagi.”

Kilk osutas, et millegipärast on sel sügisel inimesed tavapärasest tunduvalt rohkem huvitatud kodumaise mee ostmisest. „See on ka üks põhjusi, miks osal mesinikest on meenõud juba tühjad,” viitas ta. „Kohaliku mee puudust küll praegu ei paista, tänavuste varudega peaks ikka enam-vähem kevadeni välja vedama.”

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht 22. oktoober 2008 Ulvar Käärt

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.