Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taasviljuvad marjad saavad tänavu küpseks (2008-10-22 01:32:13)

 

Viimasel ajal on mitmel pool juttu olnud praegu valmivatest marjadest – vaarikatest ja maasikatest. Vaata viimast artiklit ajalehest Sakala: www.sakala.ajaleht.ee.

 

Tegemist on taasviljuvate sortidega. Varajase sügise ja öökülmade korral ei jõua marjad küpseda. Tänavu püsib aga päevane õhutemperatuur juba mõnda aega +10...+12 kraadi piires ning öinegi ei lange alla +5. Väga soe oktoobri keskpaiga ja II poole kohta.

 

Järgnevad pildid tegin 20. oktoobril oma aias. Tegu on kahe taasviljuva vaarikasordiga: punane on ’September’ ja kollakasoranž alles tuvastamisel (sain selle mõni aasta tagasi tuttavalt, kes kiitis sorti väga, kuid ei teadnud arvatavalt sajandivanusele sordile nime panna). Ja see vaarikas on tõesti kiitmist väärt: viljad on suured ja magusad. Suvinegi saak oli hea, ainult siis teevad kurja vaarikamardika vastsed (vaarikaussid), sügisel neid pole. Viljadega samal ajal on lahti ka õied, mida päikeselise ilmaga külastavad mesilased.

Kolmandal pildil on taasviljuv roosaõieline maasikas 'Pink Panda' ripp-potis.

Ja seda kõike oktoobrikuus...







Tekst ja fotod Väino Eskla, 22.10.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.