Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sõna on tootjatel – õunakasvatajatel (2008-10-20 00:22:21)


Õunakasvatuse muredest ja arengutest rääkis Pöide valla Jaani-Enno talu perenaine Malle Välisson. Tema sõnul on selles talus õunapuid olnud alati rohkem kui peres keskmiselt. Nende vana aed on üle viiekümne aasta vana, kuid seal on veel ca 50 puud, mis kannavad. Peremees Enno meenutavat ikka vanu häid aegu, kui käidi Karjalas õunu müümas. Malle: “Ka tarbijate kooperatiivi varumiskontor ostis õunu ja mandri õunatehased samuti. Õuntest oli siis suhteliselt kerge lahti saada. Parema lauaõunaga sai Tallinna turgudel käidud, kuid müüa tuli ise, sest väikesed keldripoed tegelesid ainult importõunaga ja kodumaiseid õunu müüki ei võtnud. Seega poodides pole meie kodumaist lauaõuna saada olnud. Kus viga oli, eks igaüks oskab ise arvata.


Kui mind majja perenaiseks võeti, nägi peremees õunakasvatuses ikkagi tulevikku ja 1994. aastal hakkasime uut aeda rajama. Seal on nüüd 135 puud, nii vanemaid kui uuemaid sorte.

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.meiemaa.ee 18.10.08, Vilma Rauniste.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.