Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muudetakse põllumajandustootmise investeeringutoetuse tingimusi (2005-02-11 17:02:40)


Põllumajandusministeerium saatis eÕigusesse kooskõlastamiseks põllumajandustootmise investeeringutoetuse määruse muudatuse eelnõu, mis muudab 2005. aastal antava põllumajandustootmise investeeringutoetuse tingimusi.

Toetuse saamise tingimusi otsustati muuta seetõttu, et 2004. aastal rahuldati Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.1 "Investeeringud põllumajandustootmisse" raames taotlusi kogusummas 345,6 miljonit krooni, mis moodustas aastateks 2004-2006 ette nähtud eelarvest 69%.

Muutuste kavandamise aluseks on põhjalik analüüs selle kohta, milline põllumajandustootmise valdkond vajab lähitulevikus kõige rohkem toetust ja millised investeeringud on lähiajal sektori jätkusuutlikkust silmas pidades kõige olulisemad. Muudatuste puhul arvestati sotsiaalpartnerite ettepanekutega, arvesse võeti ka RAKi programmitäiendis sätestatud eesmärke ning nende täitmist.

Eelmise aastaga võrreldes otsustati tõsta taotlejate omafinantseeringu määra 10% võrra kõigi investeeringuobjektide ja taotlejate puhul.

Peale selle vähendatakse maksimaalset aastast toetussummat: 2004. a taotlusvooruga võrreldes ligikaudu poole võrra (v.a. tõuloomade ostu puhul, kus maksimaalne toetussumma vähenes oluliselt rohkem). Maksimaalmäärad kolme aasta lõikes ei muutu (v.a. loomade ostu puhul).

Lähtuvalt programmitäiendi eesmärkidest viidi muudatused sisse ka toetavate objektide nimekirja. Võrreldes 2004. aasta tingimustega ei toetata enam põllutöömasinate (v.a. sõnnikulaoturite) soetamist, sest selle tehnika osas täideti programmi eesmärgid mitmekordselt juba 2004. aastal. Vähendatud on ka toetavate laudasiseste seadmete nimekirja.

Toetatakse loomakasvatushoonete ehitamist ja rekonstrueerimist, taimekasvatushoonete ehitamist ja rekonstrueerimist ning taimekasvatusseadmeid, tõuloomade ostu, põllumajandustootmise mitmekesistamist ning infrastruktuuri arendamist.

2005. aastal on EL struktuurifondide raames põllumajandustootmise investeeringutoetusi võimalik anda 160 miljoni krooni ulatuses.

Määruse saab lõplikult allkirjastada pärast ministeeriumitevahelise kooskõlastusringi lõppu ning toetuste taotlusi plaanib Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) hakata vastu võtma märtsi lõpus.

Kõigil huvilistel on määruse muudatusega võimalik tutvuda eÕiguses aadressil http://eoigus.just.ee/?act=6&subact=1&OTSIDOC_W=78472.

Lisateave: Riin Saluveer, Põllumajandusministeeriumi maaelu poliitika büroo juhataja, tel 625 6128, e-post: riin.saluveer@agri.ee

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.02.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.