Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kadrioru pargis võetakse lähiajal maha 38 puud (2008-10-17 00:00:51)

 

Kadrioru pargis võetakse lähiajal maha 38 hobukastanit; pargi projektijuht Kersti Lootuse kinnitusel on tegu hooldusraidega ning maha võetakse vaid haiged puud.


Kadrioru kultuurirahvast teevad taolised plaanid murelikuks. Kadriorus elav kunstnik Jüri Arrak leidis, et selline lähenemine "Rohelise Tallinna" loosungiga kokku ei sobi, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Ei ole probleem ainult puu saagimises, aga probleem on ka puude hooldamises. Sest kui lasta üks park ilma hoolduseta seista mitukümmend aastat, siis on täiesti kindel, et ta metsistub ja läheb tihedaks ja siis on hea öelda, et see pole enam mingi park, võtame maha, teeme midagi teist," rääkis Arrak.

"Sellega me tegelemegi siin - puistu hooldamisega," ütles Lootus. "Siin olid koos nii keskkonnateenistuse spetsialistid, keskkonnaameti spetsialistid, nii et see on ikka puu-puult läbi arutatud ja vaadatud igast aspektist."'

Lootus rääkis, et juba 2004. aastast on puude tervislikku seisu uurinud nii Tartu maaülikooli kui tänavu ka Tallinna Botaanikaaia spetsialistid ning maha võetakse vaid need puud, mis on tõsiselt haigeks tunnistatud.

Sellele ei vaidle vastu ka Jüri Arrak, tema hinnangul on küsimus pigem infosulus - mida ikkagi tehakse ja mis eesmärgil.

"Kui on vana ja haige puu, siis ükstakõik kus ta ei kasva - teda peab ravima, kui ravida ei saa, tuleb ta maha võtta, aga kõigest peab avalikult teadustama inimestele, et nad saaksid osa võtta sellest protsessist - see on kodanikuühiskond, mida me tahame luua, aga kuidagi ümber nurga," märkis Arrak.

Probleemseid kohti on Kardiorus teisigi, mis vajaksid laiemat arutelu ümarlaual, leidis Arrak.

"Täiesti nõustun härra Arrakuga, kindlasti on vaja seda asja arutada ja me ka valmistame seda ette, kuna 300 aastapäev on Kadriorul ees. Me kindlasti soovime seda väärikalt tähistada ja valmistame neid materjale parasjagu ette," ütles Lootus.

 

Allikas: http://uudised.err.ee 16.10.08, Riina Koit


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.