Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahemaa looduskeskuses esineb tuntud putukauurija Mati Martin (2008-10-16 23:59:57)

 

Neljapäeval, 23. oktoobril algusega kell 18 toimub järjekordne üritus sarjast Lahemaa loodus- ja kultuuripärandi õppeõhtud. Seekordsele loodusõhtule on esinema kutsutud entomoloog Mati Martin.

 

Kauaaegne pedagoog Mati Martin on töötanud Tartu ülikoolis alates 1976. aastast. Ta on avaldanud mitmeid uurimusi liblikate süstemaatika, zoogeograafia, bioloogia ja morfoloogia alalt ning juhtinud edukalt välipraktikaid. Mati Martin on olnud Eesti looduseuurijate seltsi asepresident ning entomoloogiasektsiooni esimees. Bioloogina on Martin olnud Eesti üldhariduskoolide bioloogia õppekava üks autoritest ning koostanud mitmeid õpikuid.

 

Seekordse loodusõhtu teemaks on „Mida me teame ja mida võiks teada putukatest Eestis“. Juttu tuleb putukatest üldisemalt ja Eesti ala putukatest lähemalt.  Mati Martin arutleb, kes on putukad, kui palju neid on ja milliseid tingimusi nad oma arenemiseks vajavad. Samuti räägib ta, kui keerukad on putukate omavahelised suhted ning kuidas erinevad putukaliigid eksisteerivad  koos üheltpoolt looduslikes ökosüsteemides ning teisalt inimese poolt rikutud ökosüsteemides. Millised on inimese igapäevase  tegevusega kohastunud liigid ja kuidas see tänapäeval muutub? Kas putukate levik põhjaaladele on seotud kliima soojenemisega ja millised on perspektiivid uute putukaliikide levikuks  Eesti alale?

 

Kord kuus toimuvate Lahemaa loodusõhtute korraldamist toetab keskkonnainvesteeringute keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta. Oodatud on kõik huvilised ning eelnev registreerimine pole vajalik. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2,5  tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks on riikliku looduskaitsekeskuse Järva - Lääne-Viru regiooni kontori suur auditoorium, mis asub Palmse mõisa härrastemaja kõrval endise tõllakuuri hoones.

 

Lisainfo: Riina Kotter, LKK Järva - Lääne-Viru regiooni loodushariduse spetsialist, tel 329 5550; e-post riina.kotter@lk.ee.  

 

Allikas: www.lahemaa.ee.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.