Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Matk Kahala järve äärsetel muinasmaastikel (2008-10-14 00:08:58)

 

18. oktoobril algusega kell 11 Turjekeldrist toimub Kahala järve ümbrust muinasaegsete inimeste vaatenurgast tutvustav matk.Matkajuhiks on siinseid maastikke aastaid uurinud ja kaevanud arheoloog Tallinna Ülikooli Ajalooinstituudi teadur Gurly Vedru.
 

Matk tutvustab Kahala järve ümbrust muinasaegsete inimeste tegevuste kaudu: kus inimesed muinasajal elasid, kuhu ja kuidas matsid oma surnuid, kus hariti põldu ning millisest kohast mindi merele. Mõtiskleme samuti selle üle, millised kohad olid minevikus inimestele tähtsad ja kuidas eri paiku kasutati.

 

Matk algab Turjekeldris, läbib Soorinna muistseid maastikke, Hundikangruid ja Muuksi küla, suundub Uuri külasse. Iisaka talus vaatame slaide Kahala ümbruse leidudest ja lõunakalda asustusest ning sööme suppi. Seejärel läheme Muuksi linnamäele ning lõpetame päeva pronksiaegses asulakohas Muuksi bussipeatuses. 

 

Matk koos loenguga kestab orienteeruvalt 5 tundi, kogu marsruudi pikkus on ligikaudu 10 kilomeetrit.  Seetõttu võib vähese jaksu korral matkaga ühineda ka enda küla piires või tulla eraldi loengut kuulama.

 

Lisainfo ja registreerimine: Ave Paulus: tel 5332 7893, ave.paulus@lk.ee.

                                                  

Üritus on suunatud eelkõige Kahala järve ümbruse elanikele, saamaks rohkem teavet end ümbritsevatest väärtustest.

 

Matkal on mõistlik panna jalga kummikud, parkida saab nii Turjekeldri tee servas kui panga peal varemete juures. Puugid on endiselt liikvel.

 

Allikas: www.lahemaa.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.