Sügis on rikkalik aeg ja oma andidega ta kokku ei hoia.
Koduaiast või kohalikult turult leiab mitut sorti õunu nii moosi keetmiseks, mahla valmistamiseks kui ka kõikvõimalikeks küpsetisteks. Tuleb ainult koogimeisterdamise materjal kapist välja otsida ning lasta fantaasial lennata. Virumaa Teataja pakub mõned võimalused, mida ubinatega peale hakata.
Ahjuõunad
Vali ilusad õunad, eemalda neilt südamik, ilma õuna pooleks lõikamata (näiteks spetsiaalse rauaga). Lao õunad ahjuvormi nii, et need pikali ei kuku. Augu võib täita kaneeli, suhkru, pähklite ja rosinatega või poes müüdava näiteks Tudengieine või mõne muu kuivatatud puuviljaseguga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Loe edasi...
Allikas: www.virumaateataja.ee 10.10.2008.