Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Noortaluniku starditoetus püsib populaarne (2008-10-10 00:16:00)

 

Alustavatele põllumajandusettevõtjatele pakutav starditoetus püsib populaarne: 6. oktoobril lõppenud taotlusvoorus laekus noortalunikelt PRIAsse 155 taotlust summas 94 mln krooni. Konkurents on kõva, sest meetme eelarves on seekord toetusteks raha 28 mln krooni.

 

„Taotlusvooru viimasel päeval esitati üle 70 taotluse ja hästi palju oli ka telefonikõnesid, kus küsiti taotlemise tingimuste ja vormide täitmise kohta. Võib arvata, et hulk taotlusi tuleb veel posti teel juurde,“ tõdes PRIA peaspetsialist Ülle Kello, kui 7. oktoobril esialgset  kokkuvõtet tegi. Ta lisas, et enamik taotlusi on esitatud täissummale, milleks on 625 864 krooni.

 

Maakonniti laekus kõige rohkem taotlusi Tartumaalt ja Viljandimaalt (18), järgnesid Raplamaa (17), Jõgevamaa (15), Põlva- ja Saaremaa (14). Pärnu, Võru ja Lääne-Viru maakonnast laekus 11 taotlust, mujalt alla kümne. Ida-Virumaa oli ainus, kus toetusest huvitatud noortalunikke polnud.

 

Noortaluniku toetust makstakse Maaelu arengukava meetme 1.2 põhjal ning äsja lõppenud taotlusvoor oli teine. Eelmises taotlusvoorus tänavu kevadel laekus 255 taotlust ning eelarve oli poole suurem. Nagu toona, tuleb PRIA-l ka nüüd koostada hindamispunktide alusel abikõlblike projektide paremusjärjestus. Kui eelmises taotlusvoorus jätkus raha 95 taotlejale, siis nüüd jätkub maksimummääras toetusi vähem kui poolesajale noortalunikule.

 

(Avaldatud 9. okt. 2008 Maalehes PRIA leheküljel)

 

Allikas: PRIA 9.10.08


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.