Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muutus PRIAst elatustalu kohanemise toetuse saamise tingimus (2008-10-10 00:00:07)


8. oktoobril algas PRIAs elatustalu kohanemise toetuse taotluste vastuvõtt. Dokumentide esitajail tuleb jälgida, et tema maksuvõla puudumist ei kontrollita enam 1. oktoobri, vaid 31. detsembri seisuga.


Taotlusi oodatakse 5. novembriks vaid neilt väiketalunikelt, kes on toetuse viieaastast kohustuseperioodi alustanud juba aastatel 2004-2006. Käesolevas taotlusvoorus tuleb neil esitada kohustuse jätkamise kinnitamise taotlus.


Maksuvõla kontrollimise kuupäeva muutis põllumajandusminister määruse muudatust allkirjastades sellepärast, et PRIAsse laekunud vaietest on sageli selgunud: taotlejad polnud oma maksuvõla olemasolust aasta keskel teadlikud.


PRIA menetlusbüroo juhtivspetsialist Ülle Lukas rõhutas, et taotlejatel tuleb jälgida uut nõuet maksuvõla kontrollimise kuupäeva osas. „Toetuse saajal ei tohi olla Maksu- ja Tolliameti andmetel maksuvõlga või kui on, siis peab see olema ajatatud ja maksed graafiku kohaselt tasutud. Seni kontrolliti võla puudumist või olemasolu 1. oktoobri, nüüd 31. detsembri seisuga.


See tähendab, et kui väiketalunik esitab meile 5.novembriks taotluse ära olukorras, kus tal maksuvõlga pole, siis tuleb ikkagi jälgida, et võlga ei tekiks ka 31. detsembriks. FIE-del võib võlg tulla näiteks sellest, kui detsembris ei tasuta määratud ja avansilist tulu- ja sotsiaalmaksu vajalikus summas,“ ütles Lukas. Ta lisas, et ajatamata võla puhul PRIA
toetust välja maksta ei tohi.

Elatustalu kohanemise toetuse suurus on 15 647 krooni aastas, mullu esitatud taotluste alusel maksti toetus tänavu kevadel välja 2601 väiketalunikule.


8. oktoobrist 5. novembrini kestab PRIAs teinegi jätkuva kohustusega toetuse taotlusvoor: aastal 2006 võetud kohustuste täitmise jätkamist tuleb kinnitada neil, kes on varem taotlenud ja saanud sõnnikuhoidlale esitatavate veekaitsenõuetega vastavusse viimise toetust. Selle toetusega seotud kohustuste periood kestab kolm aastat. Toetuse suurus on 1252 krooni loomühiku eest kohustuseperioodi aasta kohta.

Täpsemat infot nii elatustalu kohanemise toetuse kui sõnnikuhoidlate-toetuse kohta saab PRIA kodulehelt www.pria.ee ja otsetoetuste infotelefonil 737 7679. Taotlusi võtavad vastu PRIA regionaalsed bürood.

Allikas:
Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 9.10.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.