Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sügistuultega suureneb tunduvalt neeruhaiguste oht (2008-10-08 07:29:22)

 

Külm ilm, napp riietus ja vähene vedelikutarbimine annavad põiepõletikule rohelise tule, eriti kergesti kipub põletik kimbutama sügistuulte ajal.

 

Lääne-Tallinna keskhaigla nefroloogiakeskuse juhi Madis Ilmoja sõnul kaunistavad napilt rõivastatud neiud küll linnapilti, kuid sügisese külma ja rõske ilmaga tuleks tervise huvides selg ja jalad soojas hoida. Eesti tingimustes on oht haigestuda põiepõletikku ning ka neeruvaagnapõletikku mitu korda suurem kui päikselisema kliimaga maades. Põiepõletikku ja neeruhaigusi soodustab ka vähene vedeliku tarbimine. «Kui on vähe päikest ja soojust, siis läheb kergesti meelest ka vee joomine,» räägib Ilmoja. Ometi tuleks juua 1,5 kuni kaks liitrit vett ööpäevas.

 

Külmetamise ja ebaõige riietuse tõttu tekkinud kuseteedepõletike puhul tunneb inimene pakitsust alakõhus, urineerimine on sage ja valulik. Vaevuste tekkimisel peab koormust vähendama ja palju vedelikku jooma, kui aga sümptomid kahe ööpäeva jooksul üle ei lähe, siis tuleb perearsti poole pöörduda.

 

Põletikud alluvad enamasti hästi ravile, aga haigus tuleb kindlasti välja ravida. «Üsna sageli kiputakse ravi pooleli jätma, aga kuur tuleb korralikult läbida,» räägib Ilmoja. Ravimist pooleli jättes programmeeritakse sisse põiepõletiku ägenemine.

 

Loe edasi...

 

Allikas: tarbija24.ee 08.10.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.