Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kadrioru hobukastanitel avastati uus puuhaigus (2008-10-07 10:39:58)

 

Kui ohtlik võib uus bak­terhaigus puudele olla, ei oska teadlased veel öelda.

Sel suvel Tallinnas Kadrioru pargis presidendilossi ja Peeter I maja vahelisel alal kasvavate põliste puude tervislikku seisundit uurinud metsapatoloog Märt Hanso avastas mitmelt kastanilt seni pargist avastamata bakterhaiguse.

Hanso märkis, et tegemist on tüvemädanikuga, mille ni­me­le veel eestikeelne vaste puu­dub. Tema kirjelduste ko­ha­selt on võimalik Eestis veel vähelevinud mädanikhaigust ära tunda selle järgi, et puutüvel hakkab koorepraost vedelikku immitsema ehk tekib n-ö bakternõre.

 

Kas suretab välja?

 

Kuivõrd ohtlik võib haigus puudele olla ning kui kiiresti võib see puud välja suretada, ei osanud Hanso öelda. “Kesk-Euroopa maades tuntakse seda haigust alles viimased kaks-kolm aastat,” selgitas teadlane. “Nüüd on see mädanikhaigus meilegi jõud­nud, kuid selle ohtlikkust ei ole võimalik praegu hinnata, sest meilegi on see veel tundmatu haigus.”

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Ulvar Käärt 07.10.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.