Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA ootab aktiivseid noortalunikke veel täna toetust taotlema (2008-10-06 12:29:25)


Esmaspäeva, 6. oktoobri õhtuni võtavad PRIA (Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti) esindused üle kogu Eesti vastu taotlusi noore taluniku toetuse saamiseks. Noore taluniku toetus on ühekordne ja summa suurus umbes 625 000 krooni. Täna hommikuks oli PRIA-le laekunud 83 avaldust.

“Noore taluniku toetusega panustame põlvkondade vahetusse maal,“ sõnas PRIA teabeosakonna juhataja Taavi Linnamäe. „Noortel inimestel pole praeguses olukorras vanematelt majapidamise ülevõtmine sugugi kerge ettevõtmine, rääkimata päris uue talukoha ülesehitamisest. Nimetatud toetussumma võib selle saaja kulutada oma parema äranägemise järgi just sinna, kuhu seda hetkel kõige enam vaja on.“

“Kutsume kõiki maal tegutsevaid ettevõtlike inimesi üles tähelepanulikult suhtuma toetuste saamise võimalustesse ning neid ka ära kasutama. 2008. aasta kevadel, kui võtsime taotlusi noore taluniku toetusele vastu esmakordselt, laekus meile hulgaliselt huvitavaid ideid alates mesinduse arendamisest kuni jaanalindude lauda ehituseni. Loomulikult oli ka palju neid, kes taotlesidki toetust otseselt selleks, et noorloomi või tehnikat juurde osta ja koht vanematelt üle võtta,“ lisas Linnamäe.

Noortaluniku toetuse käimasoleva taotlusvooru eelarve on 28 miljonit krooni ja seda saavad taotleda kuni 40-aastased maal tegutsevad ettevõtjad nii FIE kui firmana. Eelmises taotlusvoorus tänavu kevadel laekus noortalunikelt 255 taotlust.

PRIA on maaelu arengut toetav ning toetuste sihipärast kasutamist kontrolliv riigiasutus, mis on alates asutamisest 2000. aastal välja maksnud üle 10 miljardi krooni erinevaid toetusi põllumajanduse, kalanduse ja maaelu arengu toetamiseks.

Allikas: PRIA 6.10.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.