Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Väiksed lapsed õpivad kiitusest paremini (2008-09-29 13:55:50)

 

Kaheksa-aastaste laste õppimisstrateegia erineb radikaalselt kaheteistaastastest ja täiskasvanutest. Kaheksa-aastased õpivad eelkõige positiivsest tagasisidest (kiitusest), samal ajal kui negatiivne tagasiside pole kuigi efektiivne. Kaheteistaastased suudavad negatiivset tagasisidet paremini töödelda ning kasutavad seda mehhanismi oma vigadest õppimiseks, nagu ka täiskasvanud.

 

Erinevust õppimisstrateegiates näitasid käitumist uurivad teadlased uurimuses, milles kinnitati kaheksa-aastaste laste ebaproportsionaalselt kehva vastust negatiivsele tagasisidele. Seda vahet on võimalik magnetresonantstomograafi vahendusel ka ajus näha, avastasid arengupsühholoog Eveline Crone ja tema kolleegid. Vastavad piirkonnad asuvad ajukoores, kirjutas Science Daily.

 

Kaheksa- ja üheksa-aastastel lastel reageerivad need ajuosad positiivsele tagasisidele tugevasti, negatiivsele tagasisidele aga ei järgne peaaegu mingit reaktsiooni. 12- ja 13-aastastel lastel, samuti täiskasvanutel, on olukord vastupidine. Nende aju kontrollkeskused aktiveeruvad negatiivse tagasiside järel palju tugevamini kui positiivsele tagasisidele.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Äripäev.ee Siim Sepp 29.09.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.