Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandus-Kaubanduskoja üleskutse Valitsusele (2005-02-07 20:02:42)

Põllumajandusministeeriumi koduleht avaldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteate:

 

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) Eesti põllumajanduse esindusorganisatsioonina on üllatunud Eesti Vabariigi valitsuskabineti otsusest mitte toetada põllumajandustootjaid aastal 2004 toimunud looduskahjude kompenseerimisel.

 

EPKK ei pea õigeks, et Eesti Vabariigi Valitsus teeb sellise otsuse alles nüüd ja ilmselt sügavat analüüsi tegemata. Kui varem toodi põhjenduseks korrektse seadusandluse ja kahjude hindamise süsteemi puudumine, siis praeguseks on Põllumajandusministeerium töötanud välja ja rakendanud nii korrektse rahvusvahelistele reeglitele vastava juriidilise raamistiku kui käivitanud ka vajaliku süsteemi kahjude hindamiseks. Sellesse olid kaasatud ka põllumajandussektori esindajad, kes tasu saamata kulutasid oma tööaega ja energiat kahjude hindamisele ja analüüsile. Suur hulk põllumajandustootjaid on lootnud riigi abile ja läbi käinud bürokraatiamehhanismi looduse poolt tekitatud kahjude tõestamiseks. EPKK hinnangul on põllumajandusministeerium antud küsimuses käitunud suure vastutustundega Eesti riigi strateegilise haru – põllumajanduse - ees, mida ei saa öelda valitsuskabineti kohta tervikuna.

Tuginedes valitsuskabineti 27. jaanuari otsusele väidame, et ka kõik senised seisukohavõtud põllumajanduskindlustuse propageerimiseks või solidaarsusfondi toetuseks on ainult soov oma tegematajätmisi põllumeeste kaela veeretada. Praegune põllumajanduskindlustuse süsteem ei arvesta põllumajanduse tegelikku situatsiooni ja eripära, vaid on orienteeritud ainult kindlustusfirma huvidele. Valitsuse kavandatud kohustusliku solidaarsusfondi rakendamisel jäävad tublimad põllumehed alati fondile netomaksjateks, mis tekitab täiendavat ebavõrdsust ja pingeid põllumajandussektoris.

 

Kutsume üles Vabariigi Valitsust looma põllumajanduskindlustuse õiguslikku ruumi, mis tugineks rahvusvaheliselt üldtunnustatud põhimõtetele. Samuti ootame, et Eesti Vabariigi Valitsus suhtuks oma riigi põllumajandustootjatesse samaväärselt Euroopa Liidu teiste liikmesriikidega, kus looduskahjude korral ollakse põllumeestega solidaarsed.

 

Lisainfo:

Ants Käärma

EPKK juhatuse esimees

Tel 600 9349; 504 6534

 

Allikas: Põllumajandusministeerium

 

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.