Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kadrioru suvehooaeg lõpeb (2008-09-25 07:30:01)

 

Täna, 25. septembril lõpeb Kadrioru suvehooaeg, mis tänavu oli pühendatud lossi- ja pargiansambli 290. sünnipäevale. Suveürituste sarja lõpetab traditsiooniliselt muusika- ja valgusfestival „Valgus kõnnib Kadriorus", mille apoteoosiks saab 7000 küünla ja pooletuhande tõrviku süütamine.

 

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on Kadrioru pargikompleksi juubelihooaja renoveerimis- ja rajamistöödeks  linnaeelarvest eraldatud kümme miljonit krooni.

  

„Tänavu rekonstrueeriti Kadri allee  trepid ja sild,  ka sai Kadri allee  uue valgustuse. Praegu on käsil Kadri allee tee rekonstrueerimine, mis lõpetatakse 15. oktoobriks," tutvustas abilinnapea Kadrioru pargi uuendamist. „Käsil on Jaapani aia projekteerimine ja Peeter I maja ümbruse rekonstrueerimisprojekti koostamine."

 

Kolmas suvehooaega lõpetav muusika- ja valgusfestival saab alguse kell 19.30 Luigetiigi saarel, kus esineb tšellokvartett C-Jam, kell 20 algab Kontsertväljakul noorte tuleetendus, Lilleaia miraažiseinal  hakatakse samal ajal näitama 30-ndate aastate filmikaadreid  toonasest Kadriorust ning  samas hakkab  kell 20.30 laulma Mikk Saar oma ansambliga.

 

Tuledesära algab tänavu Luigetiigist ning kulgeb piki Roosiaia treppi üles purskkaevu juurde. Weizenbergi tänava ümbrust, Apollo väljakut ja Rosaariumi kaunistatakse küünalde ja tõrvikuvihkudega. Maagilises valguses hakkavad särama Kaarna ja Mere alleed ning Luigetiigi-Kontsertväljaku telg. Küünlaid paigaldatakse alumise aia ajaloolistele teedele ja iga pooltunni tagant hakkab valgust purskama vana purskkaev. Peeter I maja juurde joonistavad küünlad ja tõrvikutuled tulevase ürdiaia piirjooned, Katariina trepi juurde tekib tulede kaskaad kunagise Suure kaskaadi kohale. Pargis süüdatakse üle 7000 küünla ja 500 tõrviku. 

 

Pargi muuseum-raamatukogu ja i-lustla (infopunkt) on 25.septembril avatud kella 21.00-ni.

 

Müügil kuum jook ja suupisted, festival  on tavapäraselt  tasuta.

Õhtu ja kogu suvesari  lõpeb kell 21.30 üllatusega Mere alleel.

 

Allikas: tallinn.ee 25.09.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.