Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ohtlikest hispaania teetigudest rohkesti värskeid teateid (2008-09-22 08:35:00)

 

Rootsis mõrvartigudeks ristitud aplad limused on juba sees mitmes Tallinna istikuäris.
 
Limuseuurijad on kahe nädala jooksul pärast Pärnust hiidmõõtudega hispaania teeteo (Arion lusitanicus) avastamist saanud üle Eesti kolmkümmend samasuguse leiu teadet.

Malakoloog Piret Kiristaja sõnul on ablastest ning äärmiselt suure paljunemisvõime tõttu meie loodusele ohtu kujutavatest tigudest teatatud nii Tartust, Narvast, Tallinnast kui ka selle lähipiirkondadest. “Siiani on kohapeal kontrollimas käies leitud teod osutunud meil levinud sarnasteks liikideks,” märkis ta, kuid lisas, et nn hispaania teetigude leidmist on tunnistanud ka mitmed Tallinna istikuärid.

 

Oranži värvi nälkjad

 

Kuna kahtlustatakse, et väljasirutatult kuni kümne- ja läbimõõdult kolmesentimeetrised oranžid teod levivadki meil eelkõige istikuäride kaudu, kutsus Kiristaja selliseid müügikohti üles oma territooriumi tähelepanelikult üle kontrollima. “Kuna ilmad on praeguseks juba jahedaks läinud, tasuks neid ka multšist otsida,” soovitas ta.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Ulvar Käärt 22.09.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.