Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus tuleb koolitus keskkonnasõbralikust energiavõsa kasvatamisest (2008-09-19 10:39:17)


Põllumajanduskonsulendid ja teadlased 11 Euroopa riigist kogunevad 22.-25. septembrini Tartusse energiavõsa keskkonnasõbraliku kasvatamise koolitusele, mille organiseerivad Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadlased.

Õppepäevade raames räägivad erinevate maade spetsialistid oma kogemustest nii paplite kui ka pajude põllul kasvatamise alal ja tutvustavad koolituseks valmistatud materjale (film, raamat, CD). Õhtupoolikuti külastatakse mitmeid maaülikooli juhendamisel rajatud pajuistandikke, samuti uuritakse Tartu reoveepuhastit kui potentsiaalset väetusainete allikat.

 

Koolitusel osalejad tutvuvad ka katlamajas puiduhakke kasutamise tehnoloogiaga. Koolituse lõpptulemusena peaks kõikides osalevates maades olema sellest sügisest juures vähemalt kaks spetsialisti, kes oskaks huvilisi nõustada energiavõsa rajamisel.

 

Eestlastele korraldab selliseid õppepäevi juba sellel sügisel Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL), kelle käest tasub varsti küsida ka eesti keelde tõlgitud õppematerjale.


Kogu koolitus on osa Euroopa Liidu 6. raamprogrammi energiavõsa-alasest projektist BIOPROS, kus Eestist osalevad ETKL, OÜ Ättevälja ja EMÜ.

 

Konsulendid ja teadlased valisid oma kohtumispaigaks just Eesti ja maaülikooli, kuna siin on energiavõsa uuritud juba rohkem kui tosin aastat.

Täpsem info: Katrin Heinsoo, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi vanemteadur, tel 529 5325.

Allikas: Eesti Maaülikooli 19.09.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.