Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aiandusrebaste aasta algas vihma trotsides (2008-09-19 00:11:09)

 

Esimene koolinädal kippus kuluma tunniplaanide paikaloksumiseks. Kuid aianduse ning põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise eriala rebased said juba teisel koolipäeval aimu, mis neid õppetöös, aga ka tulevases tööelus ees ootamas – mullased näpud, kummikud ja Eestimaa heitlik ilm.

 

«Rõhu aeda tulete te järgneval kolmel aastal nii sunniviisil kui vabatahtlikult, siin toimub teil kaalukas osa õppetööst, kuid siinsamas on võimalus teha ka praktikat,» tervitas põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor Illar Lemetti 2. septembri keskpäeval Rõhu katsejaama kogunenud tudengeid.

 

Kolmveerandsada noort, aianduse ning põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise rebased, istusid esialgu vaikselt külg külje kõrval. Teist aastat tervitasid õppejõud ja Rõhu aia töötajad uustulnukaid otse «sündmuspaigal».

 

Aianduse osakonna juhataja professor Kadri Karbi sõnul on sellise tutvustuspäeva eesmärgiks anda noortele ettekujutus sellest, millega tegelevad õppejõud ja teadurid ning mis neid ees ootamas. Kulub ju esimene kursus valdavalt alusainete õppimisele ning erialaained on alles teisel õppeaastal tulemas.

 

Et koolipäeva algust saatis selle suve põhikaaslane vihm, peeti esimesed jutud telgis. Kuid tulevases ametis ei saa kehva ilma eest telki pugeda ning unustada tuleb ka kõpskingad ja pikad küüned, soovitasid sõbralikult vanemad tegijad.

 

Teise kursuse magistrandid Mariliis ja Helis tutvustasid rebastele statistikat: nende kursuselt jõudis bakalaureuseastmes õigel ajal õpingutega lõpuni 50% alustajatest. Seepärast tasub pingutada!

 

Neidudel oli kingituseks üle anda stardipakett: palderjan ärevuse maandamiseks, paratsetamool ja Kumake. «Kui lõpetate, saate juba Super-Kuma lahendada,» aasisid magistrandid.

 

OÜ Kanepi Aiand tegevjuht Margus Vahtramäe tervitas vastseid tudengeid vilistlaste poolt ja soovitas õppimise kõrval ülikooliaega nautida – tööd jõuab terve elu vuhtida. Vahtramäe sõnul on väga tähtis lisaks haridusele saada ka haritus, just seda hindavad tööandjad.

 

Kui õppejõud olid oma tutvustusringiga ühele poole saanud, piilus viimaks pilve tagant ka päike välja ning jäigi saatjaks päeva teisel poolel, kui rebased Rõhu aiale asusid

ringi peale tegema.

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 11.09.08, Sirje Pärismaa.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.