Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täpsustuvad ohtlike jäätmete käitlemisloa taotlemise tingimused (2008-09-18 11:52:10)


Täna, 18. septembril kiitis Vabariigi Valitsus heaks määruse, millega täpsustatakse nõudeid ohtlike jäätmete käitluslitsentsi taotlemisele.

„Seoses sellega, et ohtlike jäätmete käitlus on olulise keskkonnamõjuga tegevus, peavad loataotleja esitatavad dokumendid andma litsentsi andjale piisavalt teavet kavandatava tegevuse kohta, et litsentsi andjal oleks võimalik otsustada keskkonnamõju hindamise algatamise vajadus vastavalt keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seadusele,“ ütles Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna nõunik Kaili Kuusk. „Korrektsete andmete esitamine tagab tunduvalt kiirema asjaajamise, kaob ära vajadus täiendavate selgituste ja andmete küsimiseks,“ märkis ta.

Keskkonnaministeeriumis ettevalmistatud määrus täpsustab litsentsi andmise või muutmise taotlemiseks vajalike dokumentide loetelu. Oluliselt on täpsustatud ka ohtlike jäätmete käitluslitsentsi taotlemiseks vajalike dokumentide sisu ja see on viidud kooskõlla jäätmeseadusega.

Ohtlike jäätmete käitluslitsentsi taotlemisel tuleb esitada loa andjale kinnitus kindlustuse kohta, mis kataks õnnetuse korral tekkida võiva keskkonnareostuse likvideerimise kulud. „Kuna loa menetlemise protsess on suhteliselt pikk, siis on nüüd määrusesse lisatud säte, mis võimaldab kindlustuslepingu üle anda viimase dokumendina enne litsentsi andmise otsustamist,“ ütles Kuusk. „Kui varem pidid ettevõtted omama kindlustust juba taotluse sisseandmise hetkel, siis nüüdsest võivad nad teha kindlustuse loa menetlemise lõpuetapil, mis on ettevõtetele ka majanduslikult otstarbekam.“

Jäätmeseaduse kohaselt koostab jäätmekäitleja ohtlike jäätmete saatekirja digitaaldokumendina, allkirjastades selle digitaalallkirja seadusega sätestatud korras ning edastab selles sisalduvad andmed keskkonnaministri määratud veebipõhisesse andmebaasi. Määrusesse on sisse toodud säte, et litsentsitaotleja peab kinnitama, et tal on vajalikud tehnilised vahendid ja võimalus selle sätte täitmiseks. Nimetatud nõue hakkab kehtima 2008. a 1. oktoobrist.
 

Litsentsi annab välja keskkonnaminister ja see kehtib viis aastat.

Määruse muudatus jõustub üldises korras peale Riigi Teatajas avaldamist.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 18.09.2008 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.