Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduskaitse arengukava arutatakse foorumil (2005-02-04 17:52:27)

9. veebruaril toimub Saku mõisas looduskaitse valdkondliku arengukava II foorum, kus avalikkusele tutvustatakse arengukava töörühmade vahetulemusi. Foorumil on planeeritud nii ühised arutelud kui ka töö rühmades. Teemadeks on maastike ja koosluste kaitse, liigikaitse, sotsiaalsed ja majanduslikud mõjud, loodusharidus ja -teadlikkus.

Looduskaitse arengukava üldiseks eesmärgiks on koostada ratsionaalne, mõtestatud, eesmärgipärane ja kõiki teemaga seotud huvigruppe rahuldav looduskaitse valdkondlik arengukava, mis seab üldsuunised järgmiseks 35 aastaks ning loob eeldused looduskaitse ja sellega seonduvate valdkondade terviklikuks arenguks.

Arengukava üksikasjalikumad eesmärgid on järgmised:
* esitada ühtne nägemus arengusuundadest looduskaitsetöö tõhustamisel;
* määratleda looduskaitse arengueelised ning tegevussuunad põhieesmärkide saavutamiseks nii lähiaastatel kui ka pikemas perspektiivis;
* suunata ning eesmärgistada looduskaitsega seotud institutsioonide tegevust.

Looduskaitse arengukava peab olema piisavalt objektiivne ning ratsionaalne, võimaldamaks selle alusel planeerida rakenduslikke tegevuskavasid lühemateks ajavahemikeks (seos keskkonna tegevuskava perioodidega) ning hinnata looduskaitse vajadusi teistes üleriigilistes kavades ja strateegiates.

Keskkonnaministeerium algatas looduskaitse valdkondliku arengukava koostamise 2004. a. mais. Looduskaitse arengukava on Eestis esimene omataoline. Kava tugineb strateegiale "Säästev Eesti 21" ning uuendatavale keskkonnastrateegiale, olles viimase valdkondlikuks edasiarenduseks looduskaitse alal.

Möödunud aasta 18. mail toimunud arengukava avafoorumil tutvustati avalikkusele kava koostamise lähteülesannet - aluspõhimõtteid, töökorraldust ja ajakava. Pärast foorumit jätkati tööd nn esimese ringi töörühmades. Kolmapäeval toimuval looduskaitse arengukava teisel foorumil tutvustatakse vahepealseid tegemisi, tulemusi ja arenguid.

Foorumi kavaga saab tutvuda Keskkonnministeeriumi kodulehel www.envir.ee. Soovija pääseb sealt edasi ka arengukava kodulehele, kus on kirjeldatud kava koostamise põhimõtteid ning progressi maist kuni detsembrini 2004.

Lisainfo ja eelregistreerimine foorumile:
Henn Pärnamets, arengukava koordinaator, Strateegia ja investeeringute osakond, tel 626 2960; e-post: henn.parnamets@ekm.envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 04.02.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.