Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusemees Fred Jüssi pidas 70. sünnipäeva (2005-02-03 19:16:04)

3. veebruaril korraldas Keskkonnaministeerium mitmele põlvkõnnale loodusest rääkinud, loodust näidanud ning looduse ja inimese vahelisi suhteid selgitanud mehele, suurepärasele keskkonnaharijale ja legendaarsele loodusemehele Fred Jüssile tema 70. sünnipäeva puhul vastuvõtu

Koos õnnitlustega andis keskkonnaminister Villu Reiljan ministeeriumis toimunud vastuvõtul juubilarile tema aastakümnete pikkuse panuse eest loodushariduse edendamisel ja looduse teadvustamisel 50 000 kroonise preemiats'eki.

Keskkonnaministeerium hindab kõrgelt Fred Jüssi elutööd Eesti inimestele looduse tutvustamisel ja nende harimisel ning loodusteaduste ja loodushoiu propageerimisel. Vanameistri loodusjuttude, -kirjatükkide, -fotode, -filmide ja -helisalvestiste varal on üles kasvanud mitu põlvkonda eestimaalasi.

Fred Jüssi sündis 29. jaanuaril 1935. Lõpetas Tartu Ülikooli bioloog-zooloogina. Oma esimesel töökohal Hiiumaal Emmastes õpetas Fred Jüssi lastele bioloogiat, geograafiat ja keemiat. Hiljem töötas TA Eksperimentaalbioloogia Instituudis, tegutses looduskaitseinspektorina toonases ENSV Metsamajanduse ja Looduskaitse Ministeeriumis ning rõõmustas aastaid Eesti Raadio kuulajaid põnevate, kuulamakutsuvate loodussaadetega.

Fred Jüssi on olnud Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia (1989) ja Eesti Taassünni auhinna (1997) laureaat. Fred Jüssi on Eesti Ornitoloogiaühingu auliige.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.