Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kartulikasvataja ootab kuiva aega (2008-09-15 07:55:36)


Tänavune suvi pole Järvamaa kartulikasvatajaid hellitanud ja kui sadudele lõppu ei tule, on saak ohus. Türi valla Ale kartulikasvatustalu peremees Koit Teder nii põllumehevaenulikku suve ei mäleta.

Eelmisel aastal kasvas Ale talu maadel kartul kaheksal hektaril, aga tänavu on kasvupinda isegi poole vähem. Praegu on sellest üles võetud vaevalt pool hektarit. «Olin üsna optimistlik kuni septembri alguseni ja lootsin, et küll see ilm ükskord ilusamaks läheb, aga nüüd kipub lootus kaduma,» tunnistas Teder.

 

Kartul peab olema maitsev

 

Ta sõnas, et ei jää vist muud üle, kui vaadata, kuidas ots otsaga kokku tulla. «See talv tuleb lihtsalt üle elada ja järgmisel aastal jälle nullist alustada,» lisas ta.

Võtmist ootavad Tedrel keskvarajased sordid. «Esmaspäeval sain ühe koorma läbi häda kätte, siis tuli vihm peale ja sadas kuni siiani,» ütles ta. «Praegu (üleeile – toim) istub kombain põllul vee sees, traktori sain küll kätte, aga kombaini ei hakanud pori seest üldse välja tirimagi.»

 

Loe edasi...

 

Allikas: Järva Teataja


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.