Anni Arro oskab sügisandidest imemaitsvaid ja erilisi roogi välja võluda ning jagab nende valmistamisõpetust meeleldi ka teistele.
Anni Arrole meeldib sügis, see on talle üks ääretult tore aeg.
«Lõpuks ometi on möödas see hüsteeriline päikese ootamine. Et nii kui päike pilve tagant väljas, siis bikiinid selga ja meeleheitlikult praadima.
Oh õudust!» ütleb ta ja õhkab kergendatult, sest nüüd, kui seda suve enam niikuinii ei tule, võib rahulikult toas teed juua.
Ja muidugi, looduses on kõik mõnusalt küps. Kõik, mis kolm kuud mullas või lehtede vahel vaikselt küpses, on nüüd valmis, ja aiapidajate sahvririiulid varsti kõige väärtuslikumate aarete, meie oma maa andide all lookas.
«Et päikeseenergia varudega on tänavu meie kehas tõesti lood kehvasti, jäävadki ju ainsaks lohutuseks suveenergiast pakatavad peedid, kõrvitsad, porgandid – mis pole sugugi paha,» räägib Anni.
Parasjagu on Annil käsil järg esimesele Sepamaa talu köögi raamatule. Et see saaks lõpetatud, ootab ta pikisilmi veel kõrvitsate küpsemist. Olgu lisatud, et ajaloomaiguline raamat Haapsalu kohvikutest koos Anni koogiretseptidega on juba täiesti ilmumisküps.
Erilist väljavalitut Annil sügise viljade seas pole.
Loe edasi...
Allikas: Postimees.ee Britt Rosen 13.09.08