Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Septembri esimene nädal: rändurite kotipakkimine (2008-09-10 09:51:25)

 

Igal sügisel saabub päev, mil äkki märkad, et kased lehvitavad oma hõredail okstel kuldkollaseid lehti... Kaseokstel on aga ka suur parv kuldnokapoegi, kõigil äraminekuärevus keelil.

Hingepugev nukrus on septembrialguse tunne, seda on nii maad ligi vajunud rohust viimse sabatutini välja paistvas jänese-isandas kui ka ümber viimase saialilleõie tiirlevas sügavpruunis kollase leinalindiga leinaliblikas.

Rõõmu on ikka ka – neissamades kuldnokapoistes, aga ka äsja koolipinki sunnitud lastes, kui nad saavad vahetunnis pajatada suvistest juhtumistest, salapärastest metsamatkadest ja jaaniaja pikkadest pidudest-kiikumistest. Linnunoorukite enamik on aga juba teel lõunasse, enam ei ole suuri valge-toonekurekogumeid, kadunud on piiritajad jpt. Kindlalt on veel paigas linnud, kel on mingil põhjusel alles väikesed pojad, suurem osa ringilendajaid on aga juba põhja poolt tulnud rändurid.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht 10.09.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.