Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Huvitavat lugemist: seitsmeaastane tunneb head ja kurja (2008-09-06 00:19:58)

 

Lapsed omandavad õiglustunde seitsmendaks eluaastaks. Šveitsis ja Saksamaal tehtud uuringust selgus, et seitsmeaastased lapsed käituvad teistega just niisama eetiliselt kui täiskasvanudki, erinevalt kolme-nelja-aastastest lastest, kes on peaaegu kõik väga enesekesksed.

Ajakirjas Nature avaldatud uuringu autorid leiavad, et lapsed omandavad seitsmendaks eluaastaks selge arusaama sellest, mis on õiglane ja mis mitte.

Nad jaotasid lapsed paaridesse. Ühele lapsele anti valida, kas kommi saab ainult tema ise või saab kommi ka tema paariline. Seitsmeaastased lasid peaaegu alati ka paarilisele kommi anda, nooremad enamasti mitte.
Teadlaste sõnul võib just õiglustunde väljaarenemine olla aluseks inimeste ainulaadsele koostöövõimele võrreldes muude liikidega. Erinevalt teiste imetajate ja putukate ühiseluvormidest rajanevad inimühiskonnad üksikasjalikule tööjaotusele ja koostööle väga suurtes rühmades, mille liikmed ei ole üksteisega geneetiliselt lähisuguluses.

See, kuidas õiglusmeel lapsel täpselt kujuneb, ei ole psühholoogidele aga veel päris selge.

 

Allikas: horisont.ee/Telegraph.co.uk


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.